ПОЧИЊЕ СНИМАЊЕ НАСТАВКА СЕРИЈЕ „СЛОЖНА БРАЋА“

1063

„Сложна браћа“ је ТВ серија, која је гледаоце широм региона забављала давне 1996. године. Снимање је почело прије краја рата у Босни и Херцеговини, а серија је доживјела велику популарност у Србији, док су емитовање седам епизода нестрпљиво ишчекивали и грађани Словеније и Хрватске.

Фантастични сценарио потписивао је др Неле Карајлић, а режију су, осим њега, потписали и Никола Пејаковић и Олег Новковић. Овај пут „Сложна браћа“ се враћају на мале екране са сличном причом и тематиком, али ипак у једном потпуно новом и модерном руху. Сценарио потписује искусни др Неле Карајлић, заједно са Срђаном Јанковићем, режисерску позицију заузима Милорад Милинковић, а извршну продукцију Е.Т.М. из Београда.

– У питању је серија за коју извршну продукцију ради Е.Т.М. продукцијска кућа из Београда, ‘Сложна браћа’ нова генерација. Прича се наслања на пријашњу серију из 1995. године, међутим, у овом новом времену и новом руху, новом одијелу 21. вијека. Радња серије је слична претходној верзији, дешава се на тој некој неодређеној територији која званично не припада никоме – изјавила је директорка серије Милица Миловановић за „Независне“.

Серија, која се бавила односима Хрвата, Срба и Бошњака на једном простору на тромеђи БиХ, Србије и Хрватске, који је био под контролом УН-а и на којем се и налазила кафана „Сложна браћа“, овај пут се појављује под неким новим свјетлом, прилагођена неким новијим генерацијама.

– Мали Кемица је сада одрастао, Фико је покојни. Његов брат Муте такође. Сада имамо једну нову генерацију. Све је ново, осим тога да на истом мјесту живе Срби, Хрвати и Бошњаци. То је старо- рекао је својевремено Карајлић о наставку снимања серије.

– Доста су сличне приче, међутим, у прошлој сезони је Фико био тај који је држао кафану, а само преко телефона смо могли да чујемо за његовог сина Кемицу, који је имао задатак да прислушкује. У овој верзији ми ћемо гледати у ствари Кемицу као власника кафане и цијелу једну нову генерацију која се послије изродила, не могу рећи на истој локацији, али свакако врло сличној, са истим називом кафане ‘Сложна браћа’-објаснила је Миловановићева.

Глумачка постава ће бити разноврсна, а кастинзи се одржавају на двије локације, у Београду и Бањалуци.

– Што се тиче глумачке поставе, имамо кастинге у Бањалуци и Београду, тако да ћемо тек у наредном периоду моћи да кажемо нешто више томе. Могу само да откријем да ће ту бити и неких звучних имена, али нећемо ништа више од тога засад откривати. Овај пројекат ће се снимати у Београду, али нам је битно да дамо шансу и младим људима који до сад нису били на кастинзима и због тога имамо један баш у Бањалуци- појаснила је Миловановићева.

Она је додала да очекује да ће наићи на велику заинтересованост публике за ову серију и да ће сигурно сви заједно уживати у овом пројекту.

– Мислим да ће оваква тематика интересовати и данашњу омладину зато што ћемо имати једно комплетно наслањање на данашњицу, на причу о технологији, на ономе што нас окружује те неминовне фантастичне Нелетове теме о овом простору и времену гдје живимо, тако да у суштини мислим да ће то бити интересантно за све генерације. Свакако за оне који су некад гледали серију, али и за оне који никад нису гледали, ово ће бити један добар материјал-закључила је Миловановићева.

/Независне/