СРПСКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ У ФИНАЛУ СВЈЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!

408

Одбојкашице Србије пласирале су се у финале Свјетског првенства након побједе над селекцијом САД, резултатом 3:1. Ривал у финалу биће им боља селекција из дуела Италија – Бразил.

Србија ће тако имати прилику да брани свјетско злато освојено у Јапану 2018. године. Ривал у финалу биће познат у четвртак увече када се састају Бразил и Италија, а тај меч играће се у Холандији.

Велико финале на програму је у 20 часова у суботу.

Изабранице Данијелеа Сантарелија контролисале су ситуацију у прва два сета, али су се у трећем опустиле, па су морале тежим путем да изборе визу за финале.

У четвртом сету било је много преокрета и драме, али су српске одбојкашице до краја остале сконцентрисане и искористиле трећу меч лопту за побједу након које је услиједило велико славље.

Најбоља играчица у репрезентацији Србије била је Тијана Бошковић са невјероватна 33 поена, док је двоцифрена била и Бјанка Буша са 15 поена. Јована стевановић имала је неколико битних поена у сваком од сетова, а много пута је била главна у блоку.

Код Американки најефикаснија је била Келси Робинсон са 18 поена, док је Андреа Друвс додала 14. Двоцифрене подотке имале су и Чиака Огбогу и Александра Франти, по 10, али то није било довољно за пролазак у финале.