СУТРА ЗАТВАРАЊЕ ЕYOF-а УЗ КОНЦЕРТЕ ВАН ГОГА И МИЛИГРАМА

1014

Европски олимпијски фестивал за младе /ЕYOF/, чији су овогодишњи домаћини Источно Сарајево и Сарајево, свечано ће бити затворен сутра у Источном Сарајеву.
Предсједник Скупштине града Источног Сарајева Мирослав Лучић изјавио је да ће у оквиру свечане церемоније затварања бити уручене медаље побједницима сутрашњих такмичења, примопредаја заставе између овогодишњег и организатора наредног Фестивала младих, а гашењем олимпијског пламена званично ће бити завршен овогодишњи ЕYOF.

Он је на конференцији за новинаре рекао да се очекује да ће затварању ЕYOF-а присуствовати званичници Републике Српске и БиХ, представници градова организатора, дипломатског кора у БиХ, националних олимпијских комитета земаља учесница ЕYOF-а и Европског олимпијског комитета.

„Присутни ће бити и представници финског града Лахтија, у којем ће бити одржан наредни ЕYOF 2021. године“, најавио је Лучић.

Предсједник ЕYOF координационе комисије Јозеф Либа похвалио је овогодишњу организацију, истичући да учесници нису имали ниједну притужбу.

„Ово је добар предуслов за даљи развој зимских спортова у БиХ“, поручио је Либа, оцијенивши да ће сутрашња церемонија затварања бити прилика да Источно Сарајево и Сарајево покажу колико су гостољубиви и тиме подстакну људе да се врате овамо.

Замјеник директора ЕYOF-а Натко Суџука изразио је задовољство досадашњим током ове спортске манифестације, а посебну захвалност изразио је институцијама градова Источно Сарајево и Сарајево, те осталима који су помогли њену организацију.

„Ујерен сам да ће затварање бити величанствено, да ће протећи у најбољем реду и достојанствено“, закључио је Суџука.

Портпарол Града Источног Сарајева Александра Берјан прецизирала је да ће церемонија званичног затварања ЕYOF-а почети у 19.30 часова испред зграде Градске управе.

Она је додала да ће затварању претходити концерт београдске групе „Ван Гог“, са почетком у 18.00 часова, а да ће након затварања бити одржан концерт групе „Милиграм“ у 20.30 часова, а биће уприличен и ватромет.

Најављено је да ће због церемоније затварања на подручју Источног Сарајева бити повећане мјере безбједности и измијењен режим саобраћаја.
/Срна/