ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Промоција књиге „Безимени човјек“ и изложба слика Дарка Цинцара

505

Синоћ је у препуној сали Скупштине општине Источни Стари Град, одржана прва промоција књиге „Безимени човјек“, коју је написала Милица Боровчанин и изложба слика Дарка Цинцара, којој су присусуствовали многобројни гости као и руководство општине Источни Стари Град.

Промоција је отворена стиховима Миличине пјесме, а апалузом су испраћене све њене рецитације.

„Драго ми је што овдје вечерас нема политике и што смо сви уједињени око једне идеје, а то је да представимо ове младе људе и њихова умјетничка дјела. Општина Источни Стари Град у својој институционалној, инфраструктирној и свакој другој борби почиње да улаже у своје прве кораке у развоју умјетности и књижевности, јер будућност треба да остане на овим младим људима“, рекао је начелник општине Бојо Гашановић.

„Многи људи су раније поднијели велике невоље да би створили амбијент у којем би дошло до тога да имамо гдје да организујемо овакве промоције и изложбе, и да будемо поносни што смо домаћини оваквих догађаја.Хвала овој дјеци што су добар примјер омладини која треба да слиједи њихов пут“, истакао је Гашановић.

Дарко Цинцар је рођен 15. марта 1999. године, средњу машинску школу завршио је на Палама као најбољи ученик и републички такмичар који је својим резлтатима подигао углед школе и струке. Тренутно је студент Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву , а свој дар почео је исказивати у ликовној секцији и узимајући учешће на многим приредбама.

„Хоћу да се захвалим Општини Источни Стари Град што је организовала ову изложбу јер мени као умјетнику ово много значи. Mлади људи не могу лако да се помовишу на овај начин и желио бих да се овакве промоције наставе и даље јер за нас имају велики значај“, рекао је Дарко.

„Милица Боровчанин je дијете свјетлости и оваква дјеца законом су заштићена у западним земљама“, рекао је издавач Недељко Жугић, уз мноштво похвала за дјело „Безимени човјек“. Жугић је посебно захвалио начелнику општине Источни Стари Град који је одобрио средства да се ова књига одштампа.

Милица Боровчанин, рођена је 31. марта 2005. године. Данас је одлична ученица осмог разреда Основне школе Соколац. Милица је за вријеме досадашњег школовања показала различите таленте, али и забиљежила знатне резултате на такмичењима општинског, регионалног, али и републичког карактера.

Одазивајући се на различите конкурсе прозног и поетског карактера, показала је несебичну љубав према домовини и коријенима, али и посебну наклоност према љепоти мисли и значају писане ријечи.

На одржаној првој промоцији на Хреши, Милица се захвалила свима који су одвојили вријеме да присуствују промоцији, као и Општини Источни Стари Град, фирмама Станишић д.о.о. и Романија путевима који су помогли да њена прва књига буде одштампана и да се организује промоција.

„Сама жеља за поезијом је настала као неки вид потребе за изражавањем, да кажемо и оно што нас нико не пита, али и поставимо питање на које знамо да нико неће одговорити, и сама та жеље је довољно велика да нам да снагу да стварамо“, рекла је Милица након промоције и изложбе.

 

 

/opstinaisg.net/