ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Одржано предавање ученицима и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене

172

У Амбуланти породичне медицине „Стари Град“ у Источном Старом Граду данас је, поводом Свјетског дана здравља, за ученике подручних школа одржано предавање и подијељени пакети неопходни за одржавање оралне хигијене, као и пакети са здравим намирницама.

Тим Амбуланте одржао је кратко предавање о оралној хигијени, као и о томе шта је заправо Свјетски дан здравља и које су то здраве навике којих треба да се придржавају како би очували своје здравље, наведено је на страници Општинске управе.

Директор Амбуланте „Стари Град“ Татјана Бекрић истакла је да је предавање само једна од активности које су планиране у оквиру обиљежавања Свјетског дана здравља и поручила да о своме здрављу треба бринути од најранијег доба, због чега је ове године посебна пажња усмјерена ка најмлађим члановима заједнице.

Свјетски дан здравља обиљежава се 7. априла сваке године као годишњица оснивања Свјетске здравствене организације 1948. године.

Сваке године теме које изабере Свјетска здравствена организација за обиљежавање овог важног датума наглашавају најзначајније јавноздравствене проблеме у свијету.

У 2024. години Свјетска здравствена организација обиљежава 76 година од свог оснивања и опредијелила се за обиљежавање 7. априла – Свјетског дана здравља, са темом „Моје здравље, моје право“.

/Срна/