ВУКОВИЋ НА САБОРСКОЈ ВЕЧЕРИ СРПСКОГ ИЗВОРНОГ СТВАРАЛАШТВА, НАСТУПИЛИ ГОСТИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

544

Градоначелник Источног Сарајевa Ненад Вуковић присуствовао је саборској вечери Културно-умјетничког друштва „Звечан“ са Косова и Метохије, женских вокални група из Лесковца и Кикинде и СКУД „Војковићи“ са свим секцијама, која је одржана у Центру за културу у Трнову. Саборској вечери претходио је дефиле улицама Трнова.

Саборско вече у Трнову организовано је у оквиру Сабора српског изворног стваралаштва, који се већ 12 година заредом одржава у Источном Сарајеву.

У порти Храма Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима данас је приређена смотра фолклора на којој су наступила културно-умјетничка друштва са подручја Сарајевско-романијске регије и Херцеговине и појац Љуба Манасијевић.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 2. септембра, у 11.00 часова испред Храма у Војковићима почиње такмичарски дио у изворном пјевању на који се ове године пријавио највећи број учесника.

Око 17.00 часова требало би да буду проглашени побједници и уручене дипломе, а након тога требало би да почне и народно весеље.

Генерални покровитељ 12. Сабора српског изворног стваралаштва је општина Источна Илиџа, а организацију су помогли Градска управа Источно Сарајево и бројни спонзори.