У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ СЈЕЛО 7.210 УЧЕНИКА

1490

На подручју града Источно Сарајево настава је почела данас и у клупе је сјело 7.210 ученика основних и средњих школа, изјавила је за Срну самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Скупштини града Источно Сарајево Александра Берјан.
Она је напоменула да у Средњошколском центру „Пале“ ове школске године наставу похађа око 700 ученика, у Средњошколском центру „Источна Илиџа“ уписано је 675, у Средњошколском центру „28. јуни“ Источно Ново Сарајево 500 ученика и у Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу 435 ученика.

„Наставу у основним школама на подручју града тренутно похађа 4.910 ученика“, истакла је Берјанова.

Берјанова је напоменула да је у готово свим основним школама на подручју града уписан већи број првачића него прошле године, највећи пораст броја уписаних забиљежен је у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Сокоцу, а најмањи број ученика у Основној школи „Свети Сава“ у Трнову.

Она је додала да су у Градској управи Источно Сарајево задовољни овим подацима и истичу да је то показатељ да се Источно Сарајево не суочава са проблемом одлива становништва, што се, нажалост, дешава у неким другим градовима и општинама у Српској.

Берјанова је раније изјавила да су у већини средњих школа на подручју града кабинети опремљени за извођење практичне наставе која се одвија према плану и програму.

Она је додала да проблем представља недостатак простора у средњим школама „Источна Илиџа“ и „28. јуни“ Источно Ново Сарајево, с обзиром на то да ове двије школе наставу организују у истој згради.

„Велики проблем у тим школама су и значајна издвајања за трошкове загријавања простора, јер топланама Источно Ново Сарајево годишње плаћају око 120.000 КМ за услуге гријања, тако да око 60 одсто средстава које школе добију од града Источно Сарајево за материјалне трошкове, одлазе у те сврхе“, истакла је Берјанова.

 
/Срна/