ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Начелник Полицијске управе Источно Сарајево у посјети општини

608

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и предсједник Скупштине општине Стеван Санда на састанку са начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем разговарали су о безбједносној ситуацији у општини и рјешавању постојећих проблема.

Гашановић је информисао Шеховца да ће на Требевићу бити изграђен објекат за потребе општине у којем ће бити смјештено Станично одјељење полиције.

„Направљен је пројекат и издата грађевинска дозвола, изабран је и извођач радова. Најбитније је да смо обезбиједили новчана средства и да ових дана треба да почну радови“, појаснио је Гашановић.

На састанку је констатовано да Источни Стари Град има повећан број туриста након отварања „Сарајевске жичаре “ и да постоје тенденције убрзаног развоја туризма на олимпијском Требевићу, због чега је безбједност на овом дијелу територије примарна.

„Наставићемо да спроводимо редовне активности и потрудићемо се да повећамо број људи у Станичном одјељењу на Хреши“, рекао је Шеховац.

Шеховац је истако да разумије изазове са којима се сусреће Општина Источни Стари Град као и да ће са ресорним министром разговарати о Станичном одјељењу. Констатовано је да ће досадашња сарадња бити настављена.

Састанку су присуствовали замјеник начелника ПУ Источно Сарајево Игор Кушић и начелник Сектора полиције Милан Чворо.

 

Извор: opstinaisg.net