ТРНОВО- У плану постављање стационарног радарског система

426

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић одржао је радни састанак са начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем и његовим замјеником Игором Кушићем на којем је разговарано о безбједносној ситуацији на подручју ове општине.

Гаговић је истакао изузетну сарадњу са полицијском управом, те је похвалио рад полицијске станице и запослених како на отклањању кријумчарене робе до безбједног праћења основаца у школу и њихов одлазак послије наставе, као и других активности.

Шеховац је рекао да је важно мишљење начелника општине у даљем раду полиције и заједничким напорима који се чине како би ситуација по питању грађана била што безбједнија.

Напоменуо је да је безбједоносна ситуација на подручју града Источно Сарајево задовољавајућа, такође и у дијелу
Јахорине који припада општини Трново. Када је у питању криминалитет, јавни ред и мир, те саобраћај, стање је задовољавајуће, а велику улогу је одиграо видео надзор, ефекти су постигнути када је у питању кријумчарење у одређеним робама.

У плану МУП-а је да општина Трново добије и један стационарни радарски систем који би утицао на укупно стање безбједности саобраћаја.

На састанку је констатовано да је значајна попуњеност Полицијске станице људима из Трнова, а у наредном периоду настојаће запослити и млађи полицијски кадар.

Саговорници се надају се и даљем раду и сарадњи са другим инстутуцијама како би се стање безбиједности подигло на још виши ниво.

Гаговић је најавио заједнички приступ како би се Полицијска станица Трново довела у боље стање када је у питању енергетска ефикасност, постављањем топлотне фасаде..