ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Расписан конкурс за додјелу стипендија студентима

312

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 100 стипендија од 120 КМ редовним студентима на државним високошколским установама, које ће се исплаћивати у календарској 2021/22. години за 10 мјесеци.

Расписује се конкурс за додјелу стипендија студентима друге и виших година студија са просјеком оцјена 7,50 и више, објављено је на званичној страници општине Источно Ново Сарајево.

Општина ће додјелити стипендије свим студентима који имају просјек оцјена девет и више ако испуњавају остале услове конкурса.

За стипендије могу конкурисати студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у Средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине.

Право да се пријаве на конкурс имају сви студенти, који имају држављанство Републике Српске и БиХ, студенти друге и виших година првог циклуса студија који студирају на факултетима у Републици Српској и БиХ, Србији и ЕУ, а који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине најмање шест мјесеци прије подношења захтјева.

Стипендије се не одобравају за вријеме апсолвентског стажа, а више о условима и потребној документацији за пријаву на конкурс, заинтересовани могу да пронађу на званичној страници општине.

Пријаву са документима потребно је доставити поштом или лично у општину Источно Ново Сарајево, Стефана Немање број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком „Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија“, путем протокола.

За сва додатна питања заинтересовани студенти могу се обратити у канцеларију број шест, у згради општине или путем телефона 057/340-247.

Конкурс је отворен до 12. новембра.

/Срна/