ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О УПОТРЕБИ ЗАСТАВЕ, ГРБА И ХИМНЕ

118

Јавна расправа у вези са Нацртом закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, којом ће бити омогућено враћање ранијих националних обиљежја и симбола у институције Републике Српске, одржана је данас у Источном Сарајеву.

Јавној расправи присуствовао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић који је истакао да се Нацртом закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне Републике Српске дошло до рјешења које Уставни суд БиХ неће оспорити.

Он је напоменуо да ће се на свим документима вјероватно наћи оба грба, и садашњи грб Републике Српске и грб Немањића.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман тим поводом нагласио је да је у оваквим јавним расправама важно да се види шта народ жели и осјећа, додајући да је на бази информација које је изнио предсједник Народне скупштине Српске јасно да је ова измјена закона оно што народ осјећа у души.

Јавне расправе о Нацрту закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне до сада су одржане у Приједору, Бијељини и Требињу, а наредна је планирана у Бањалуци, након чега би се овај Нацрт требао наћи у форми Приједлога закона.

Наредна јавна расправа планирана је у Бањалуци, након чега би овај Нацрт требало да се нађе у форми Приједлога закона.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је почетком јула Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, чији је предлагач предсједник парламента Српске Ненад Стевандић.