ДЕЛЕГАЦИЈЕ И ПРИЈАТЕЉИ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПОЛОЖИЛИ ВИЈЕНЦЕ НА НОВИ ЗЕЈТИНЛИК

130

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и делегација Градске управе Источно Сарајево, заједно са пријатељима из братског града Краснодара из Руске федерације присуствовали су помену на Војничком спомен-гробље Нови Зејтинлик поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског.

Градоначелник Ћосић подсјетио је да на овом мјесту почивају људи који су највише дали за наш град и Републику Српску, људи чија се жртва никада не смије заборавити, јер нам је она, како је нагласио, омогућила да данас живимо у Источном Сарајеву, да га развијамо у слободи и градимо за генерације које ће доћи послије нас.

Братске и пријатељске делегације посјетиле су манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији, у народу познат као Романијска Соколица.

„Заједно смо посјетили и манастир Светог Георгија на Равној Романији на чијим су зидовима постављене мермерне плоче са именима 4.000 пострадалих српских бораца,  али и 25 руских добровољаца као свједочанство нераскидивих веза наша два народа“, рекао је Ћосић.

Полагању вијенаца и посјети „Новом Зејтинлику“ присустовали су представници градских општина и Борачких организација ових локалних заједница.

У наставку обиљежавања Дана и крсне славе града, за данас је предвиђен пријем за  госте, званични састанак делегација градова Источно Сарајево и Краснодар, као и свечана академија у Народном позоришту Источно Сарајево.