ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ И УДРУЖЕЊА „ПАВЛОВАЦ“

55

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Удружења грађана за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Источног Сарајева – „Павловац“ Чедомир Марковић потписали су данас споразум о сарадњи Градске управе и овог удружења, с циљем очувања културно-историјског и природног насљеђа на подручју града.

Закључење овог споразума је резултат потребе да се прецизно дефинишу постојећи значајни локалитети када је ријеч о културно-историјском и природном насљеђу на подручју Источног Сарајева, те да се они након тога додатно истраже, обнове и заштите.

Ћосић је рекао да је намјера Градске управе да ти локалитети буду мјесто на којем ће сви, а посебно ученици основне школе, средњошколци и студенти, моћи да сазнају више о богатој средњовјековној историји овог подручја, али и да те локације буду уврштене у туристичку понуду Источног Сарајева.

„Договорили смо конкретне кораке у овом процесу и увјерен сам да ћемо ускоро видјети и резултате, што ће бити од изузетног значаја за боље разумијевање прошлости свих нас који смо везани за ове просторе“, навео је Ћосић.