ПАЛЕ- Наредне седмице „Филмски кампус – програм за студенте“

68

Кинотека Републике Српске организује на Палама наредне седмице „Филмски кампус – програм за студенте“.

Из Кинотеке Републике Српске саопштено је да ће „Кампус“ бити отворен у понедјељак, 14. октобра, у 19.00 часова у Културном центру Пале, након чега слиједи пројекција играног филма „Баук“ режисера Горана Радовановића.

У саопштењу се наводи да ће од уторка до четвртка, од 15. до 17. октобра, у вечерњим терминима бити одржане пројекције савремених играних и документарних филмова, и то „Земља није мој дом“ Слободана Симојловића, „Живи и здрави“ Ивана Мариновића и „Флашароши“ Немање Војиновића.

Осим вечерњих пројекција, свакога дана у терминима од 9.00 до 14.00 часова биће организована предавања за студенте, као и пројекције студентских филмова.

Гости Кинотеке Републике Српске биће студенти умјетничких академија из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

На овогодишњем 13. „Кампусу“ предавачи ће бити еминентни филмски радници из региона Александра Божовић, Немања Војиновић, Небојша Дугалић, Александар Ердељановић, Лордан Зафрановић, Горан Иконић, Јадранка Нанић Јовановић, Југослав Пантелић, Горан Радовановић и Слободан Симојловић.

Улаз на све пројекције и предавања у биоскопу Културног центра Пале слободан је за публику.

Поводом одржавања „Филмског кампуса“ сутра ће у 11.00 часова бити одржана конференција за новинаре у Културном центру Пале.

/Срна/