РАСПИСАН КОНКУРС ЗА 23. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ ЗА ДЈЕЦУ И МЛАДЕ

75

Продукција „Форум театар“ из Источног Сарајева расписала је данас конкурс за 23. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе, на коме учествују млади пјесници од 18 до 30 година.

„Тема овогодишњег фестивала је Чаробни свијет поезије Мира Алечковић, а Фестивал би требало да буде одржан од 12. до 14. децембра“, изјавио је данас Срни директор „Форум театра“ Витомир Митрић.

Према његовим ријечима, основна идеја пројекта јесте да кроз поезију, писану и изговорену ријеч, занимљиве и осмишљене садржаје српски језик приближи дјеци и младима у процесу образовања и ваннаставним активностима, да покрене њихову креативност и машту у писању поезије и учешће на конкурсима за дјецу и младе.

„Ова манифестација доприноси промоцији младих стваралаца и упознавању са поезијом најпознатијих пјесника и књижевника за дјецу, а уједно и едукује младе ствараоце кроз радионице. Овогодишњи, 23. Фестивал поезије за дјецу и младе посвећен је Мири Алечковић поводом стотину година од рођења ове велике српске пјесникиње“, навео је Митрић.

Сходно условима конкурса, средњошколци треба да пошаљу три пјесме написане тематски према пјесми Мире Алечковић „Порука једне сенке“, а ученици основних школа треба да пошаљу двије пјесме написане тематски према њеној пјесми „Најлепша реч“. Награде за најбоље пјесме предвиђене су у двије категорије, прва од првог до петог, а друга категорија од шестог до деветог разреда.

Конкурси су објављени на друштвеним мрежама, а трају од данас до 15. новембра.

/Срна/