EYOF 2019

Европски омладински олимпијски фестивал – ЕYОF 2019 одржан је од 10. до 15. фебруара 2019. године у Источном Сарајеву и Сарајеву, као највеће међународно спортско такмичење икада одржано у Републици Српској и најзначајнији спортски догађај у послијератној Босни и Херцеговини.

ЕYОF је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичило се у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Такмичења су почела на Палама, гдје је у спортској дворани “Пеки” отворен карлинг турнир, а настављена су такмичењима на Јахорини и Бјелашници, гдје се одржавало алпско скијање.

Церемонија затварања ЕYОF- а 2019 одржана је 15. фебруара у Источном Сарајеву пред неколико хиљада грађана, а догађају су присусвовали највиши званичници Републике Српске и Босне и Херцеговине, као и бројне спортске делегације, гости, учесници и представници великог броја медијских кућа из цијелог свијета.

Европски омладински олимпијски фестивал – ЕYОF 2019 оцијењен је од стране Европског олимпијског комитета као најквалитетнији и најбоље организован до тада.