ПРЕДСТАВЉЕНА МАСКОТА „ГРУДВИ“, ВУКОВИЋ УРУЧИО НАГРАДУ АГЕНЦИЈИ „ВИСИЈА“

1857

Званична маскота и заштитно лице Европског омладинског олимпијског фестивала EYOF 2019- „Грудви“ представљена је данас у Сарајеву.
Портпарол фестивала Јована Берибака рекла је да су аутори „Грудвиja“ чланови агенције „Висија“ из Источног Сарајева.

„Жири је изабрао три најбоља рјешења, а затим су грађани на друштвеним мрежама за маскоту изабрали `Грудвија` са више од 2000 гласова“, појаснила је Берибака.

Према њеним ријечима, „Грудви“ смиболизује зиму и грудвање. “

Берибака је изразила наду да ће „Грудви“ бар дјелимично бити познат колико је био „Вучко“- , маскота Зимских олимпијских игара 1984. у Сарајеву.

Представницима агенције „Висија“ из Источног Сарајева, ауторима већ популарног „Грудвија“, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић уручио је награду од 1.500 КМ.

Вуковић је рекао да је Европски омладински олимпијски фестивал EYOF 2019 најважнији и најпозитивнији догађај који треба да се одржи у Источном Сасрајеву и Сарајеву.

„С великом пажњом водимо рачуна о свим активностима које се проводе у предузећу задуженом за организацију и промоцију ЕЈОФ-а као важног спортског и туристичког догађаја. Нисмо задовољни колико је до сада добио подршке од људи и чинимо све да га што више приближимо грађанима“, рекао је Вуковић.

Вуковић је најавио да ће промоција EYOF-a и маскоте „Грудви“ ускоро бити одржана и у Олимпијском парку у Палама.

„За градове Источно Сарајево и Сарајево EYOF 2019 значи одличну прилику за промоцију овог региону и свих његових потенцијала – туристичких, спортских и еконоских у пуном капацитету“, рекао је директор Европског омладинског олимпијског фестивала Сенахид Годињак.

Годињак каже да се на EYOF-у 2019 очекује око 1.600 спортиста у свих осам спортова и у мушкој и женској конкуренцији. Он је нагласио да је ове године велика пажња посвећена припреми борилишта.

„Ове године смо направили велике помаке у инфраструктури, прије свега кад је ријеч о грађевинским радовима на Јахорини и Бјелашници. Наредне године нас очекују радови на Двориштима и Игману, а требало би да буде инсталисана мобилна дворана у Источном Сарајеву“, рекао је Годињак.