ЗАТРАЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА СЕДАМ УХАПШЕНИХ У АКЦИЈИ „КОД“

164

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву поднијело Окружном суду у овом граду приједлог за продужење притвора против седам лица ухапшених у акцији „Код“ спроведеној с циљем сузбијања дроге, док је против једног лица предложило мјеру забране.

Продужење притвора за још два мјесеца предложено је за лица чији су иницијали Р.Б, М.Б, Б.Д, Х.А, Ц.Д, М.Е, Ц.И, док је против П.Д. предложена мјера забране, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

„С обзиром на тежину кривичних дјела која се стављају на терет осумњиченим лицима очекујемо да ће Окружни суд у Источном Сарајеву донијети рјешења које је предложило тужилаштво“, наводи се у саопштењу.

Полицијска акција кодног назива „Код“ која је вођена на основу информација добијених анализом апликације „Скај“ усмјерена је против групе лица која се сумњиче да су дужи период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату за различите врсте дроге, те на тај начин противправно стекла имовинску корист од 2.750.000 КМ.

/Срна/