КУЈОВИЋУ ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗБОГ УБИСТВА БРАЧНОГ ПАРА ХРШУМ

339

Окружни суд у Источном Сарајеву осудио је данас Амира Кујовића на осам година затвора и двије године забране управљања моторним возилима због изазивања саобраћајне несреће на Палама у којој су 2020. године погинули супружници Данијела и Дарио Хршум.
У казну од осам година биће урачунато и вријеме које је Кујовић провео у притвору.

У образложењу пресуде наведено је да оптужени није прилагодио брзину условима на путу, да је на мјесту гдје је ограничење 60 возио 75 километара на час, те да је свјесно прешао у лијеву траку и изазвао саобраћајну несрећу са смртним исходом.

Суд је, такође, установио да је Кујовић возио под дејством алкохола у крви од 0,3 промила, те да у моменту несреће није имао возачку дозволу.

Суд је установио и да је оптужени био свјестан својих поступака и наложио му да плати трошкове Суда у износу од 2.805 КМ.

Као олакшавајућу околност Суд је узео то што је оптужени помогао у извлачењу жртава из возила, док отежавајућих околности није било.

На ову пресуду могуће је поднијети жалбу Врховном суду Републике Српске у року од 15 дана.

Кујовић није данас присуствовао изрицању пресуде.

Милош Драговић, отац Данијеле Хршум, рекао је да породица није задовољна пресудом јер су у обзир узете неке олакшавајуће околности, којих, према мишљењу породице, није било.

Он је изразио незадовољство законима у БиХ у вези са саобраћајем, којима су предвиђене изузетно благе казне.

/Срна/