ТРИ ЛИЦА УХАПШЕНА У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ „КОДЕ“

220

Три лица ухапшена су данас на подручју града Источно Сарајево у наставку акције кодног назива „Коде“ коју су спровели припадници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за борбу против организованог и тешког криминалитета Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Европолом.

Ухапшена су лица чији су иницијали Г.Г, М.М. и Н.С осумњичена за кривична дјела неовлаштена производња и промет дрога, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Акција је реализована под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а на основу наредбе Окружног суда у Источном Сарајеву извршени су претреси кућа, станова, помоћних објеката, пословних простора и возила које користе осумњичени и пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

У оквиру акције „Коде“ у новембру су извршени претреси на 27 локација на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бањалуке и Кантона Сарјево, те ухапшено 14 особа.

Из Полицијске управе Источно Сарајево раније је речено да је акција усмјерена на групу осумњичену да је већ дужи период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога, те тако починила кривично дјело неовлаштена производња и промет дрога.

Противправна имовинска корист стечена извршењем овог кривичног дјела износи 2.750.000 КМ.

/Срна/