У ПОЖАРУ СТРАДАЛИ ОСМОГОДИШЊЕ ДИЈЕТЕ И ТРИДЕСЕТТРОГОДИШЊА МАЈКА

83

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је Срни да су у ноћашњем пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете, као и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће.

Према његовим ријечима, пожар није примијећен на вријеме јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

„Како имамо информацију, настрадала мајка је пробудила мужа који је изнио двоје дјеце, свекрву, свекра, али је она је нажалост остала са трећим дјететом и није успјела изаћи“, рекао је Божић.

Он истиче да су пријаву да гори кућа у Мокром добили у 00.50 часова.

„Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Тада смо информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Гасило се са спољашње стране након чега смо добили појачање и ушлу у кућу“, истакао је Божић.

Он је рекао да је након 45 минута пожар локализован и у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке.

Божић каже да је гашење пожара трајало јутрос до 3.45 часова.

Према његовим ријечима, у питању је лијеви дуплекс куће и комплетно је изгорјело приземље и спрат куће, а штета осим материјалне јесу страдала људска лица.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је раније Срни да увиђај врше полиција, тужилац и судски вјештак, након чега ће бити познат узрок пожара.

/Срна/