ВУКАДИН: УГАШЕН ПОЖАР НА ТРЕБЕВИЋУ

49

Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево рано јутрос су угасили пожар на подручју Требевића у општини Источно Ново Сарајево.

Старјешина ове јединице Његош Вукадин рекао је Срни да су пола часа иза поноћи примили дојаву да је избио пожар на путу према торњу на Требевићу и да су га угасили око 5.00 часова.

Он је истакао да није захваћена велика површина ниског растиња, али је испуцала земља гдје има много сувог лишћа и четинара због чега долази до подземних пожара које је немогуће контролисати.

Вукадин је рекао да је у гашењу пожара учествовало цијело одјељење Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево са свим расположивим средствима.

„Морали смо користити напртњаче јер се ради о изузетно неприступачном терену и о подземном пожару, што је ријеткост у нашој пракси“, истакао је Вукадин.

Вукадин је додао да екипе надгледају терен јер је подземне пожаре тешко угасити, а и не очекују се скоре падавине које то најбоље погасе.

Он је нагласио да су ове године због великих врућина и дугог сушног периода, имали највише интервенција у посљедње двије деценије.

Вукадин је навео да сваки дан возе цистерне воде у удаљена села јер су, због дуготрајне суше, сва изворишта воде пресушила.

„Ми смо једина организација која врши доставу воду становништву“, рекао је Вукадин.

Он је апеловао да се грађани уздрже од било каквих активности које могу довести до пожара.

/Срна/