ОДУЗЕТА ВЕЋА КОЛИЧИНА ДРВНИХ СОРТИМЕНАТА

325

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево су, у оквиру акције „Шума 2022“, на више локација пронашли и привремено одузели око 50 метара кубних обле и око осам метара резане грађе, док су приликом контроле транспорта одузета 32 метра кубна целулозног дрвета.

Одузети дрвни сортименти су, уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, предати Шумском газдинству „Романија“ до окончања поступка, саопштено је из Полицијске управе.

Током јучерашње акције, полиција је извршила преглед више постројења за примарну прераду дрвних сортимената и контролу нелегалне сјече и транспорта обле и резане грађе без пратеће документације, с циљем спречавања крађе шуме и готових сортимената.

У протеклих шест мјесеци припадници Полицијске управе Источно Сарајево су у више наврата извршили привремено одузимање дрвних сортимената за које физичка и правна лица нису посједовала одговарајућу документацију.

Из полиције наводе да ће и у наредном периоду спроводити превентивне и репресивне мјере и радње ради спречавања илегалне сјече шуме и вршења кривичних дјела на штету шумских газдинстава на подручју одговорности Полицијске управе Источно Сарајево.

/СРНА/