ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ МУШКАРЦА ЗБОГ ДРОГЕ

263

Окружни суд у Источном Сарајеву потврдио је оптужницу против Аднана Пирића /26/, Аднана Хеће /22/ и Аднана Аџема /27/ због кривичних дјела недозвољена производња и промет опојним дрогама и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Њима се на терет ставља да су неовлаштено, ради даље продаје, у аутомобилу „опел инсигнија“ држали више пакета канабиса како би превезли дрогу од Пала до Сарајева, наведено је на интернет страници Окружног јавног тужилашта Источно Сарајево.

Њих су у мјесту Хан Дервента приликом контроле возила и возача покушали зауставити припадници Полицијске управе Источно Сарајево, када се Аднан Аџем, који је управљао возилом, оглушио о наређење полиције.

Овом приликом Хећо и Пирић су одбацили дрогу из возила, те се запутили према подручју Кантона Сарајево, гдје су их зауставили припадници МУП-а Кантона Сарајево.

У претресу возила полиција је пронашла пиштољ „ЦЗ“ калибра 7,65 милиметара са оквиром и осам метака, те пиштољ „бровинг“ са оквиром и седам метака.

/Срна/