НА ДРУМОВИМА ТОКОМ ВИКЕНДА УГАШЕНО ПЕТ ЖИВОТА

1350

Старац Перо Савић (70) из Језера погинуо је када га је ударио „голф“ у мјесту Черказовићи код Језера.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да се несрећа десила у суботу око 20.40 часова.

Старца је аутомобил ударио док је пјешачио, а за воланом „голфа“ био је Бојан Радић из Језера. Узрок несреће као и околности под којима се догодила нису саопштени.

– Поступајући тужилац је наложио предузимање свих потребних истражних радњи и вјештачења у циљу утврђивања свих околности које су довеле до несреће. Наређена је и обдукција тијела настрадалог – рекли су у тужилаштву.

Осим ове трагедије, током викенда десило се више тешких несрећа у којима су погинуле још четири особе. У раним јутарњим часовима у суботу живот су у одвојеним несрећама изгубили Иван Стојић (18) у Читлуку и Данијел Шаља (23) у Бијелом Бријегу код Мостара. Страдали Шаља био је сувозач у „форду“ којим је управљао М. Х. и око 1.45 часова слетио с пута у мјесту Бијели Бријег и ударио у стуб уличне расвјете. Од силине удара Шаља је испао из возила и тешко повријеђен, а преминуо је у болници у Мостару.

Стојић је страдао око три часа када је „мерцедес“ у коме је био слетио с пута. Возилом је управљао М. Ј. (19), а Стојић је био сувозач. У возилу је још био и Д. Г. (18) који је тешко повријеђен, а тешке повреде је задобио и возач „форда“.

Низ трагичних несрећа започео је у петак око 21.30 часова када су при судару „аудија“ и камиона погинули Амер Делић и Мујо Дураковић из Грачанице. До несреће је дошло у мјесту Комарица када је возач „аудија“ Д. С. из Лукавца изгубио контролу над возилом те прешао у супротну коловозну траку и подлетио под камион који је возио Ч. П. из Дервенте. Делић и Дураковић су погинули на лицу мјеста, а Д. С. је задобио тешке повреде опасне по живот. Они су се враћали кући с посла у Словенији. Иза Делића је остала супруга и двоје дјеце, а иза Муратовића супруга и дијете.

 

 /Глас Српске/