ОСУМЊИЧЕНИ УЛОВЉЕНИ У „ХИДРИ“ ОПЉАЧКАЛИ КЛАДИОНИЦУ „ВИЛИЈАМС“ И КРАЛИ ОРУЖЈЕ

1214
Саша Грујић (21), Андреј Тркуља (18), Андреј Баришић (20), Милан Гвоздерац (20) и Ведран Граховац (19) ухапшени су у акцији „Хидра“ због сумње да су починили разбојништво, више тешких крађа на подручју Бањалуке и Лакташа, потврђено је „Гласу Српске“.

Грујића, Баришића, Гвоздерца и Граховца ухапсила је полиција, док су се Тркуља и малољетник предали сами.

Незванично сазнајемо да Грујића и Тркуљу сумњиче да су 27. децембра 2018. године опљачкали кладионицу „Вилијамс“ у Бањалуци. Остале осумњичене полиција терети да су проваљивали у куће на подручју Лакташа и Бањалуке, те крали све што им дође под руку. Незванично сазнајемо да су крали оружје и бицикле, као и друге вриједне ствари.

Полицијска управа Бањалука наводећи иницијале потврдила је да су Грујића, Баришића, Гвоздерца и Граховца ухапсили док су се Тркуља и малољетно лице предали сами.

– Осумљиченима С.Г. и А.Т. ставља се на терет да су у децембру 2018 године извршили кривично дјело „Разбојништво“ у спортској кладионици на подручју Бањалуке, а  А.Б. да је у претходном периоду извршио пет кривичних дјела „тешка крађа“ и четири кривична дјела „крађа“ на подручју Града Бања Лука. Лице В.Г. се сумњичи да је на подручју општине Лакташи у претходоном периоду извршио више кривичних дјела „тешка крађа“, док се М.Г. сумњичи да је у новембру текуће године на подручју града Бањалука извршио  кривично дјело „тешка крађа“ и једно кривично дјело „крађа“. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука – саопштила је полиција.

Већина осумњичених позната је полицији од раније по кривичним дјелима, а Граховац је недавно хапшен због паљења споменика на Бањ брду и крађе у бањалучком насељу Лауш.

 

/Глас Српске/