ВУКОВИЋ: У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА ВРИЈЕДНИХ ВИШЕ ОД ТРИ МИЛИОНА КМ

1871

Ова година биће обиљежена реализацијом важних пројеката за грађане Источног Сарајева, вриједих више од три милиона КМ. Средства су обезбијеђена из кредитног задужења Града Источно Сарајево, а намијењена су финансирању двадесетак пројеката на подручју свих шест градских општина.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да се, захваљујући сарадњи градских и општинских власти, на подручју општине Соколац,  изводе бројни инфраструктурни радови, те да је та општина „препорођена“, кад је ријеч о саобраћајној и  спортској инфраструктури, што је било видљиво приликом одржавања Међуопштинских спортских игара /МОСИ/ 2019, у јулу ове године.

„На подручју Источног Старог Града помажемо завршетак ватрогасног дома, који је неопходан због велике територије коју та општина, богата шумом, обухвата. Из ових средстава, помажемо и изградњу полицијске станице на Брусу, на подручју Требевића, која је потребна ради безбједности великог броја туриста, близине међуентитетске линије, али и домаћег становништва“, рекао је Вуковић, додајући да је, на иницијативу представника  општине Источни Стари Град,  Градске управе  и Полицијске управе Источно Сарајево,  на Брусу формирано станично одјељење полиције.

На подручју општине Пале ускоро ће бити реализована два пројекта;  изградња атлетске стазе и реконструкција спољашњости зграде Културног центра, односно, замјена фасаде и кровне конструкције на том објекту.

„Ускоро ћемо расписати јавни позив за извођење радова на изградњи атлетске стазе на стадиону Влајко Петровић, чиме ће бити комплетирана спортска инфраструктура у тој општини. У непосредној близини стадиона налази се и велика спортска дворана, у чију је градњу Град Источно Сарајево својевремено уложио око 3,7 милиона КМ. С обзиром на то да у  тој општини имамо Факултет физичког васпитања и спорта, велики број рекреативаца, те да се мушке и женске  одбојкашке репрезентације Србије задњих година управо на Палама припремају за велика европска и свјетска такмичења, сматрамо да ће корист од атлетске стазе бити вишеструка“, истакао је Вуковић.

“На подручју Источног Новог Сарајева помоћи ћемо изградњу језера које треба да употпуни урбану зону која се заокружује у ужем језгру општине. На молбу Митрополије дабробосанске, помоћи ћемо изградњу духовног објекта, који је планиран у Алеји старосједилаца, а дио средстава предвиђених за ову општину  већ смо усмјерили за ревитализацију помоћног терена ФК Славија“, истиче Вуковић.

Вуковић је рекао да се на подручју Источне Илиџе већ изводе значајни инфраструктурни радови.

„Град Источно Сарајево издвојио је средства за земљиште на којем би требало да буде изграђена гимназија у тој општини, као и само пројектовање објекта, а у сарадњи са Владом Републике Српске и начелником општине, пронаћи ћемо модел за завршетак овог пројекта“, нагласио је Вуковић.

На простору општине Трново биће санирана и дограђена санитарна депонија на локалитету Крупачких стијена, чиме ће бити омогућено њено функционисање у наредних неколико година, док на овом подручју не буде обезбијеђена регионална депонија.

„Завршавамо и велики пројекат уградње савременог система видео надзора на подручју цијелог града, што је реализовано заједничким ангажманом градских, општинских власти и представника Полицијске управе Источно Сарајево, а што ће допринијети подизању безбједности наших грађана на виши ниво. На подручју града већ је постављен велики број камера које покривају све улазе и излазе, скоро комплетну међуентитетску линију и све веће раскрснице. Највећи дио средстава, око 200 хиљада марака, обезбиједио је Град Источно Сарајево, а остатак градске општине“, рекао је Вуковић.

 

/Глас Српске/