ИСТОЧНА ИЛИЏА- Електротехнички факултет донирао 10 рачунара СШЦ „Источна Илиџа“

300

Електротехнички факултет Унивезитета Источно Сарајево донирао је данас 10 рачунарa за опремање кабинета информатике у ЈУ Средњошколски центар “Источна Илиџа”.

Декан Електортехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић истакао је да се нада да ће данашња донација помоћи наставном кадру, али и ученицим за стицање нових знања.

„У наредном периоду ћемо наставити са донацијама. Средњој школи у Сокоцу ћемо донарати мрежну рачунарску опрему, а другој школи, коју треба да одаберемо, поклонићемо уџбенике из програмског језика Ц“, рекао је Поповић.

Он је додао да се нада да ће привредни субјекти препознати овакве акције и укључити се у развој локалне заједнице, те помоћи ученицима да стекну добро знање која ће им помоћи да се изборе са изазовима на факултету.

Бранка Ковачевић, директор ЈУ Средњошколског центра “Источна Илиџа”, изјавила је да јој је драго што Електотехнички факултет ослушкује и препознаје потребе школе.

„У посљедњих неколико година донирали су нам информатичку опрему, наставна средста и уџбенике. Настава ће се сада изводити квалитетније, јер сви наставни предмети захтијевају кориштење информатичке опреме“, рекла је Ковачевићева.

Према њеним ријечима, овај лијеп гест биће подстицај ученицима, али и примјер који државне институције, установе и привредници треба да слиједе.

Продекан за наставу на Електротехничком факултету доцент доктор Срђан Лале рекао је да је ова школа одшколовала велики број студената, који су данас успјешни инжењери електротехнике.

„У протеклом периоду смо различитим школама у Републици Српској донирали уџбенике из математике, физике и програмирања, као и лабораторијско-информатичку опрему. Награђивали смо и најуспјешније такмичаре из различитих научних дисциплина, и то ћемо наставити радити“, рекао је он.

Како истиче, овакав облик помоћи и подршке је јако важан јер омогућава ученицима да стекну знање које ће им олакшати студирање.

„Потребно је да сви заједно образујемо квалитетан кадар, стога им морамо омогућити добре услове за рад и одвијање наставног процеса. Надамо се да ће ученици, али и њихови родитељи препознати наше залагање и труд, те да ће настојати да остану да студирају на Универзитету у Источном Сарајеву“, закључио је он.

/Катера/

фото: Катера