ИСТОЧНА ИЛИЏА- Полагањем вијенаца обиљежен 9. јануар – Дан Републике Српске

487

Представници Општинске борачке организације „Илиџански борац“ и општине Источна Илиџа положили су вијенце на Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу, на спомен-капели у Војковићима, спомен-обиљежју на Кули, спомен-обиљежју у Касиндолу и спомен-плочи на Добрињи 4, чиме је обиљежен празник 9. јануар – Дан Републике Српске.

Предсједник БО „Илиџански борац“ Слободан Маунага истакао је да је Мали Зејтинлик мјесто на којем  почивају најбољих српских синова и да, према његовим ријечима, Српску коју су они створили не смијемо дати никоме.

– Од 1992. до 1995. године стварали смо Републику Српску, били смо једно, нисмо се дијелили и успјели смо да одбанимо ове просторе, као и простор Српске Илиџе – рекао је Маунага новинарима, позивајући на јединство српског народа.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић становницима Републике Спске и Српске Илиџе честитао је крсну славу Светог архиђакона Стефана.

– Квадратни метри овог простора су најскупље плаћени у читавој Републици Српској и то је опомена, путоказ и светионик ка којем треба да идемо и тежимо, како бисмо Српску учинили бољим и праведнијим и мјестом за живот – истакао је Божовић.

Увече је, поводом Дана Републике Српске, приређен ватромет на Илињачи изнад Војковића.