ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сутра обиљежавање 29 година од одбране Војковића, Грлице и Крупца

429

У Војковићима ће сутра бити обиљежено 29 година од одбране овог насеља, те Крупца и Грлице, чиме је спријечена намјера муслиманских снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

Тим поводом у 9.00 часова у Храму Светог Петра Дабробосанског Зимоњића у Војковићима биће служена литургија, а потом и помен за погинуле и умрле борце са подручја Источне Илиџе.

Из Борачке организације „Илиџански борац“, која је и организатор обиљежавања, најавили су да је у 10.30 часова предвиђено постројавање учесника „Марша одбране Војковићи – Илињача“, подизање заставе, те дружење уз војнички пасуљ.

Напад на Војковиће, Грлицу и Крупац почео је у раним јутарњим часовима 4. августа 1992. године, а само захваљујући херојској борби становника ових насеља спријечена је намјера муслиманских снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

Током борби које су вођене 4. августа погинуло је седам, а рањено 14 припадника Друге сарајевске бригаде Војске Републике Српске, док је у току одбрамбено-отаџбинског рата на овом подручју укупно страдало 217 бораца.

/Срна/