ИСТОЧНА ИЛИЏА-Усвојене одлуке о измјени регулационих планова и кредитном задужењу Дома здравља Источно Сарајево

727

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су на посебним сједницама неколико одлука у вези са покретањем измјена и допуна регулационих планова, као и одлуку о давању сагласности за кредитно задужење Дома здравља Источно Сарајево у износу од 250.000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је новинарима да измјене регулационих планова подразумијевају стварање предуслова за долазак привредних колектива на подручје ове локалне заједнице.

Божовић је рекао да је један регулациони план дефинисао изградњу два пословна објекта, гдје је предвиђено запољшавање одређног броја радника, а све то позитивно утиче на развој општине и промјену амбијента у којем се становници налазе.

“Чињеница је да на дио општине Источна Илиџа долази привредни колектив из Србије који ће градити пословни објекат намијењен за складиштење, дистрибуцију и логистику, површине од 30.000 метара квадратних и запослити минимално 100 радника“, изјавио је Божовић.

Он је додао да не види разлог због чега одборници СНСД-а нису гласали за измјену одређених регулационих планова.

Божовић је рекао да је транспарентност принцип на којем инсистира када је управљање и вођење општине Источна Илиџа у питању.

На другој посебној сједници, одборници су једногласно усвојили одлуку о давању сагласности за кредитно задужење Дома здравља Источно Сарајево у износу од 250.000 КМ за превазилажење текућих проблема.

“Једногласно је усвојен и закључак који је упућен Фонду здравственог осигурања, Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске који иде у правцу обезбјеђивања додатних финансијских средстава приликом додјеле уговора за 2024. годину нашој јавној здравственој установи“, рекао је Божовић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић рекао је да нису гласали за измјене регулационих планова, због како каже, разних малверзација у вези с тим.

„Видимо примјер фирме која је поднијела захтјев за измјену регулационог плана, а њен заступник је неко ко је кадар СДС-а. Јасно је о чему се ту ради, ко хоће да схвати. Затим, имамо фирму која је поднијела захтјев за измјену регулационог плана, а формирана је прије 15-ак дана. Ако хоћемо да читамо између редова, можемо видјети о чему се ту ради. То је разлог нашег не подржавања тих одлука“, навео је Ћосовић.

/Срна/