ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен извјештај о извршењу буџета за прошлу годину

386

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, са одређеним дефицитиом, јер је остварен у износу од 10.998.895 КМ, а издаци су били 12.309.842 КМ.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић појаснио је да је буџет остварен у износу од око 87 одсто, те да су одређени проблеми успорили неке непореске приходе, између осталог, прометовање земљишта.

Он је напоменуо да је дефицит из прошле године саниран у прва три мјесеца ове године.

Божовић је додао да је најбитније рећи да је општина све своје обавезе према социјалним категоријама измирила у потпуности, да нема ниједан неплаћени рачун.

„Када је у питању инфраструктура, наставили смо са развојем капиталних пројеката. Чињеница је да као и у свим другим дијеловима Српске усљед ове свјетске кризе, они иду знатно спорије, али се сигурно реализују“, изјавио је Божовић.

Опозиција је гласала против усвајања извјештаја о извршењу буџета за прошлу годину.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић рекао је новинарима да општина јесте имала, како руковдоство каже, вишак издатака у износу од око 1.300.000 КМ, али да је то дефицит.

Ћосовић је навео да би то тумачио на начин да је општина у прошлој години пословала негативно у наведеном износу и да сматра да је за то одговоран менаџмент, на челу на начелником.

Одборници су усвојили и информацију о стању у области запошљавања и реализацији програма запошљавања за прошлу годину, као и информацију о малољетничкој делинквенцији и о раду невладиних организација, те извјештаји о раду Омладинског савјета и Удружења пензионера за прошлу годину.

Већина одлука је размотрена без дискусије и одређени број тачака је усвојен једногласно.

/СРНА/