ИСТОЧНА ИЛИЏА- Академија и одавање почасти убијеним у школи у Београду

247

Поводом Ђурђевдана – славе и Дана општине Источна Илиџа данас ће бити одржана академија на којој ће се одати почаст убијеној дјеци и раднику обезбјеђења у школи у Београду.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да ће то бити скромна академија, без музике, јер је Влада Републике Српске 5. мај прогласила Даном жалости због трагедије која се догодила у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“.

Он је истакао да ће на академији бити додијељена признања најзаслужнијим организацијама и појединцима заслужним за развој општине.

Почетак академије је у 18.00 часова у комплексу „Источник“ ресторана Кула.

Он је нагласио да је отказан и „Ђурђевдански крос“, који је требало да буде одржан на Младичком пољу.

Божовић је рекао да ће се умјесто кроса, у 10.00 часова, ученици основних и средњих школа окупити на Тргу „Др Миодраг Лазић“ одакле ће се упутити према Храму Светог Василија Острошког, гђе ће прислужити свијеће и одати почаст страдалим ученицима из Београда.

У пуцњави у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару у Београду 3. маја убијено је осморо ђеце и радник обезбјеђења, а рањени су шесторо ђеце и наставница. Полиција је ухапсила ученика чији су иницијали К.К, који је починио тај злочин.

/Срна/