ИСТОЧНА ИЛИЏА- Обиљежена крсна слава и Дан општине

605

Ломљењем славског колача у храму Нерукотвореног Образа Христовог на Кули, представници општине Источна Илиџа обиљежили су данас Дан и крсну славу општине, Светог Ђорђа.

Начелник општине Маринко Божовић, честитајући славу грађанима Источне Илиџе, рекао је да општина, без обзира на проблеме са којима се суочила у прошлој години, наставља путем развоја.

„Иза нас је тешка година, која је као и почетак ове године, обиљежена пандемијом вируса корона. Била је то и изборна година током које је у општине Источна Илиџа била различита извршна и законодавна власт, што је оставило посљедице на функционисање саме општине“, рекао је Божовић, додајући да су проблеми превазиђени, те да општина наставља путем развоја.

Говорећи о пројектима који су планирани у овој години, Божовић је истакао изградњу моста на ријеци Жељезници, те завршетак радова на Аеродромској цести, од моста до насеља Радуловац, што је, како је рекао, наставак улагања у оне зоне које ће омогућити довођење нових привредних субјеката у општину.

Поводом Дана и крсне славе општине, додијељене су плакете представницима Болнице „Србија“ за допринос у борби против корона вируса, као и Удружењу ветерана Војске Југославије из Ниша због организације масовне вакцинације грађана Источне Илиџе у том граду.

Фото: Катера