ИСТОЧНА ИЛИЏА- Општина Источна Илиџа учесник регионалне конференцијe “CORE Days 2023”

136

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић представљао је ову локалну заједницу на дводневној регионалној конференцији “CORE Days 2023” која је одржана у Котору.

Конференција је организована у оквиру пројекта BFC SEE у којем Општина Источна Илиџа учествује по основу уговора потписаног у септембру 2023. године. Догађај организује NALED, у оквиру регионалне иницијативе – Партнерство за конкурентни регион (Core Partnership) уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

На конференцији је учествовало око 150 одабраних учесника из региона Западног Балкана и Европске уније, који су дискутовали о актуелним темама као што су: унапређење перформанси грађевинско-инвестиционог сектора, зелене и друштвено-одговорне набавке, подстицање иновација и нових захтјева и изазова које доноси ЕSG регулатива, навели су из ове општине.

Циљ конференције је промоција дијалога у области одрживог социо-економског развоја у региону, како би се подстакло креирање и размјена паметних и практичних рјешења која би допринијела овом путу.

/Катера/