ИСТОЧНА ИЛИЏА- Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

139

Општина Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 50 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2023/24. годину.

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, за категорију успјешни студенти, који нису обновили годину студија за коју конкуришу и који нису корисници стипендије другог органа, саопштено је из општине Источна Илиџа.

Конкурс је расписан за успјешне студенте првог циклуса студија јавних високошколских установа који имају положене испите са просјечном оцјеном 9,00 и више, у износу од 1.500 КМ до краја 2024. године, као и студентима који имају положене испите током студија са просјечном оцјеном 7,50 до 8,99 у износу од 1.000 КМ до краја 2024. године, навели су из ове општине.

Стипендија ће бити додијељена и ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у једном дневном листу који излази на подручју Републике Српске, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2024. годину биће објављена на веб страници општине www.istocnailidza.net и огласној табли општине.

Више информација о условима за додјелу стипендија прочитајте ОВДЈЕ.