ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у износу 11.400.000 КМ

294

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су данас извјештај о извршењу буџета ове локалне заједнице за прошлу годину у износу од 11.400.000 КМ.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је да је у прошлој години остварен вишак прихода у односу на расходе, али су пренијете и одређене обавезе из ранијих буџета због реализације пројеката, а односе се на изградњу моста „Плави анђео“, аеродромске улице, те регулационих планова.

Божовић је истакао да се процес развоја Источне Илиџе одвија равномјерно на подручју свих мјесних заједница.

Он је изразио задовољство што су одборници усвојили и извјештај о раду Општинске управе за прошлу годину.

„Настојао сам одговорити на сва питања и на транспарентан начин одборницима опозиције, предвођеним СНСД-ом, дати одговоре. У неким од њихових дискусија смо имали и одређене похвале за реализацију одређених капиталних пројеката“, рекао је Божовић.

Одборници су данас примили к знању информацију о безбједности саобраћаја на подручју општине Источна Илиџа уз закључак да се Влади Републике Српске и Јавном предузећу „Путеви Републике Српске“ упути иницијатива за изградњу кружне раскрснице на споју улица Касиндолског батаљона и Војводе Радомира Путника.

Подносећи одборницима извјештај, начелник Сектора за безбједност саобраћаја Полицијске станице Источна Илиџа Срђан Самарџија је рекао да је прошле године на подручу ове локалне заједнице регистровано 37 саобраћајних незгода, од чега три са смртним исходом и једна која је за посљедицу имала тешке повреде.

Одборници су усвојили информацију о малољетничкој делинквенцији на подручју општине Источна Илиџа, а током расправе указано је на проблем малољетника повратника у кршењу јавног реда и мира, те конзумацији наркотика и алкохола.

Током расправе је истакнуто да би у синергији родитеља и надлежних институција требало више радити на превенцији јер малољетници у касним вечерњим часовима немају шта да траже у угоститељским објектима и на улици.

Одборници су усвојили и информације о стању у области водснабдијевања и канализационе инфраструктуре, о раду Пореске управе, те техничкој оспособљености, садашњем раду и плановима за развој примарне здравствене заштите у Јавној здравственој установи Дом здравља „Источно Сарајево“.

/Срна/

Фото: РТВИС