ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен ребаланс буџета, повећани приходи за капиталне пројекте

387

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је Нацрт ребаланса буџета за ову годину који подразумијева повећање прихода за капиталне пројекте на подручју општине.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић изјавио је да су одборници подржали извјештаје о пословању јавних предузећа „Услужни сервис“ и „Комил“ за прошлу годину, иако је из извјештаја видљиво да су негативно пословали.

„Клуб одборника СНСД-а то није подржао“, појаснио је Ћосовић.

Он је рекао да су се на сједници на дневном реду нашла разрјешења и именовања функционера појединих предузећа.

Ћосовић је рекао новинарима након сједнице да су одборници СНСД-а поново тражили од начелника Источне Илиџе Маринка Божовића одржавање затворене сједнице Скупштине.

Божовић је рекао да је на засједању подржана иницијатива за промјену регулационог плана којим ће бити дефинисана изградња још једног пословног објекта на подручју ове општине.

Он је рекао да је једногласно усвојена и одлука „Водовода и канализације“ о повећању цијене воде по кубику.

„Одборници скупштинске већине дали су и четири закључка, од којих се један односи на мораторијум на запошљавање у предузећу Водовод и канализација. Против овог закључка су били одборници СНСД-а“, рекао је Божовић.

На сједници су потврђена именовања старих вршилаца дужности директора јавних установа, па је Милош Елчић остао вршилац дужности директора Јавне установе „Спортско рекреативног центра“ Источна Илиџа, а Божидар Новаковић Јавне установе „Центар за за културу и информисање“ Источна Илиџа.

/Срна/