ИСТОЧНА ИЛИЏА- Јавни позив за реализацију пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде

330

Општина Источна Илиџа расписала је јавни позив за реализацију Пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде (РЕАДП), који подразумијева набавку пластеника површине од 50м2 и 100м2 са комплетном опремом за наводњавање „кап по кап“ и монтажом.

Право учешћа у програму имају заинтересовани пољопривредни произвођачи из Источне Илиџе (физичка лица), која имају пребивалиште у овој општини као и лица која нису корисници првог и другог старт пакета. Остали општи критеријуми односе се на то да имају примања мања од 500 КМ по члану домаћинства, те да учествују у суфинансирању 30 одсто од набавне цијене старт пакета (мушкарци) односно 20 одсто уколико је ријеч о женама или млађим од 35 година.

Како је саопштено из ове општине, предност приликом додјеле старт пакета путем суфинансирања имају незапослене особе, млади људи и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима.

Потребна документација за пријаву треба да садржи захтјев, увјерење о пребивалишту (ЦИПС), доказ о броју чланова домаћинства (кућна листа), упитник за избор корисника, изјаву о испуњености услова са суфинансирање и документацију која доказује мјесечна примања домаћинства.

Рок за подношење пријаве је 31. октобар, а заинтересовани грађани треба да се јаве у Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на број телефона 057/316-026, гдје могу да добију упуства за попуњавање анкентног листића и аплицирати за наведени пакет.

Пројекат је суфинансиран средствима Међународног фонда за развој пољопривреде – ИФАД и општине Источна Илиџа, а имплементира га Кластер „СРП“ у сарадњи са Јединицом за кординацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Око 40 одсто вриједности старт-пакета финансира ИФАД пројекат, односно 50 одсто уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, 30 одсто вриједности старт-пакета финансира општина Источна Илиџа и 30 одсто вриједности старт-пакета финансирају корисници пројекта (мушкарци) односно 20 одсто жене или млађи од 35 година, саопштено је из ове локалне заједнице.

/Катера – Општина Источна Илиџа/