ИСТОЧНА ИЛИЏА- Грађанима представљени планови општине за наредне три године

854

Општина Источна Илиџа активно ради на изградњи Аеродромске улице и њеном наставку према ријеци Жељезници, гдје би у 2020. години дошло до изградње новог моста. Изградњом моста отворио би се још један излаз из насеља Војковићи и створили услови за долазак нових инвеститора. Тим поводом, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић са сарадницима организовао је Збор грађана, како би становницима овог дијела општине презентовао графичко рјешење пројекта, чија је реализација у току.

Осим проширења општине Источна Илиџа у привредном смислу, изградња моста ће допринијети и рјешавању дугогодишњег проблема становника ове локалне заједнице, а то је могућност спајања на канализациону мрежу. На локацији будућег моста ће се изградити пумпна станица која ће се преко моста потисним водом спојити на постојећу мрежу.

Овим пројектом ће се створити услови за прикључак на канализациону мрежу за нових 300 корисника, али и будуће привредне субјекте који своје пословање нађу на подручју Источне Илиџе.

Средства за изградњу моста у износу од милион конвертибилних марака планирана су у буџету Општине за 2020. годину и то би била прва фаза реализације овог пројекта. Друга фаза је изградња примарног колектора у дужини од 1.700 метара и била би реализована 2021. године, а трећа фаза изградње секундарног колектора у 2022. години.