ИСТОЧНА ИЛИЏА- Изградња и реконструкција стамбених објеката за четири породице

1014

Начелник општине Маринко Божовић одржао је јуче састанак у вези са реализацијом Пројекта реконструкције стамбеног фонда из средстава Саудијског фонда за међународни развој – СДФ, који је расписан 2014. године од стране Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Представници четири породице из Источне Илиџе, које су изабране од стране Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и које су 2017. године потписале уговоре о санацији/реконструкцији/изградњи стамбене јединице, коначно су дочекали почетак радова.

У разговору са начелником Божовићем истакли су да су се и одређене околности промијениле у односу на 2017. годину, те да ће помоћ Општине, као координатора пројекта, бити неопходна приликом реализације овог пројекта.

Како је најављено из Министарства, извођач радова ће 25. маја 2020. године обићи локације, утврдити тренутно стање и започети изградњу, односно, санацију и реконструкцију објеката.

У општини Источна Илиџа корисници уговора за санацију/реконструкцију/изградњу стамбене јединице у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда су Горан Пророк, Сава Кнежевић, Перо Ковачевић и Ненад Симовић.

/општина Источна Илиџа/