ИСТОЧНА ИЛИЏА- На вирус позитивно још једно лице, није било у контакту са првозараженим

901

У Источној Илиџи је још једно лице позитивно на вирус корона, али оно није било у контакту са брачним паром који је раније заражен и који је хоспитализован у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, рекао је Срни вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је навео да је јутрос стигао извјештај Института за јавно здравство о резултатима брисева који су раније узети у Болници „Србија“, те да је једно лице са подручја општине Источна Илиџа позитивно на вирус корона.

Према информацијама којима располажемо, ово лице није било у контакту са брачним паром из Источне Илиџе којем је раније откиривена зараза истакао је Шешлија и додао да је ријеч о потпуно новом случају.

Он је нагласио да епидемиолошка служба Дома здравља ради на попису контаката новозараженог лица и да ће епидемиолог дати коначну одлуку од кога је потребно узети брисеве, након чега слиједе тестирања.

Шешлија је напоменуо да је брачни пар који је од раније позитиван на вирус корона смјештен на лијечење у изолаторијум у Болници „Србија“.

Према његовим ријечима, клиничка слика пацијената је таква да су за болничко лијечење, али нису на респираторима.

Шешлија каже да је тестирано 11 лица која су била у најближем контакту са овим брачном паром, али да још нису стигли резултати.

 

/Срна/