ИСТОЧНА ИЛИЏА- Општина додијелила средства за суфинансирање специјализација доктора медицине

405

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас Споразум о додјели средстава за суфинансирање специјализације и стручног усавршавања доктора медицине са подручја ове локалне заједнице, који су запослени у Болници „Србија“ и Дому здравља Источно Сарајево. Споразум је потписан између ове општине , ЈЗУ Дома Здравља Источно Сарајево и ЈЗУ Болница Србија .

Начелник Божовић каже да је руководство општине Источна Илиџа процијенило како је њиховим грађанима потребна боља здравствена заштита, и да то што постоји само нови објекат Болнице Србија није довољно.

„Одлучили смо да суфинансирамо специјализације и стручно усавршавање доктора медицине и издвојили смо 22.000 конвертибилних марака у ову сврху. Износ средстава за усавршавање једног доктора изности 3.000 КМ,.“ каже начелник Божовић.

Директор ЈЗУ Болница „Србија“ Небојша Шешлија захвалио се начелнику Маринку Божовићу и општини Источна Илиџа за издвојена средства из буџета, као и за бригу и одговорност према здравственом сектору и грађанима.

„Болници Србија ова средства много значе, девет младих доктора чекају на ову специјализацију са којом ће кренути од ове године. Само квалитетан кадар може гарантовати квалитетну здравствену заштиту нашем становништву,“ рекао је Шешлија.

Он је додао да је планом за ову годину предвиђено расписивање специјализација за општу хирургију, гинекологију и урологију, истичући да је овој установи за пружање квалитетних здравствених услуга потребно да сваке године расписује позив за специјализацију, због постојећег кадра који је приближних година и који ће у периоду од неколико година отићи у пензију.

/ИС Радио/