ИСТОЧНА ИЛИЏА- Отворен нови објекат компаније „Нелт“

935

У Источној Илиџи свечано je отворен нови пословни објекат компаније „Нелт“ у вриједности четири милиона евра.

Горан Церовина, извршни директор „Нелта“ у БиХ који својим партнерима пружа услуге увоза и царињења робе, складиштења, продаје и доставе, дистрибуције и логистике, рекао је новинарима да та компанија запошљава 375 људи, те да располаже са 3.500 метара квадратних канцеларијског и 12.000 складишног простора.

Капацитети ове компаније проширени су за 7.500 метара квадратних, од чега је 5.000 палетних мјеста, што ће резултирати новим запошљавањем.

„Настаљамо даље да ширимо своје дистрибутивне и логистичке капацитете. У протекле двије године запослено је 40 радника, а са проширењем капацитета очекујемо да се тај број повећа“, навео је Церовина.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да „Нелт“ запошљава велики број радника са подручја ове локалне заједнице, те да је то једна од највећих компанија у БиХ која се бави дистрибуцијом и логистиком.

„Веома сам поносан што се компанија `Нелт` налази на подручју општине Источна Илиџа“, истакао је Божовић и додао да је за инвеститоре, као што је „Нелт“, веома значајан приступ магистралном путу.

Према његовим ријечима, у наредној години општина ће наставити да ради на развијању ове пословне зоне, те изградње моста преко ријеке Жељезнице, како би створили услове за долазак нових инвеститора на површини од 200 дунума земље.

„Идуће године завршамо канализацију, тако да ћемо имати једну од ријетких послових зона на подручју Источне Илиџе која ће имати гас, фекалну и кишну канализацију, воду, струју и остале неопходне ствари“, рекао је Божовић.
/Срна/