ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подијељени пакети социјално угроженим лицима

1233

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа подијелила је, поводом православног Васкрса, око 160 хуманитарних пакета за социјално најугроженија лица.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац изјавио је Срни да су сви који су дошли у просторије ове организације, без обзира на то да ли су били на списку, добили пакет вриједан од 32 до 34 КМ, у зависности од намирница које су у њему.

“У пакету су брашно, уље, шећер, со, тјестенина, супа, конзерве, средства за хигијену и друго”, прецизирао је Скакавац и нагласио да су хуманитарне пакете добили грађани свих вјероисповијести, те да су неки долазили и из општина федералног Сарајева.

Он истиче да је акцију подржала општина Источна Илиџа, а хуманитарну помоћ прикупљали су ученици Средњошколског центра и основних школа “Петар Петровић Његош” и “Алекса Шантић”.

Скакавац је подсјетио да Општински одбор Црвеног крста Источна Илиџа сваке године пред Божић и Васкрс организују акције за помоћ социјално најугроженијим становницима.

“Ко год дође у наше просторије, помогнемо му у складу са могућностима. Има много случајева када је људима потребан и новац”, наводи Скакавац.

Он је најавио да би послије васкршњих празника требало да буде покренута акција помоћи породици са четворо дјеце са подручја општине Источна Илиџа, јер је мајка болесна, а отац не ради.

 

 

/Срна/