ИСТОЧНА ИЛИЏА- Скромно обиљежена слава општине

985

Представници законодавне и извршне власти општине Источна Илиџа данас су у Храму Нерукотвореног образа Христовог на Кули преломили славски колач и обиљежили славу ове локалне заједнице – Светог великомученика Георгија.

Прије славског обреда служена је литургија.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је ове године прослава доста скромнија због ванредне епидемиолошке ситуације, те додао да је у периоду између два Ђурђевдана много тога урађено.

„У овом периоду обезбијеђено је земљиште за изградњу будуће зграде Гимназије, завршено је Спомен-обиљежје Вељине, предстоји исписивање имена погинулих бораца и онда ће бити свечано отварање. Довели смо одређене привредне субјекте у пословну зону од Моста до моста. Са приватним субјектима смо реализовали капиталне пројекте у којима су додатно запослени становници ове локалне заједнице“, изјавио је Божовић новинарима.

Он је додао да је општина Источна Илиџа испоштовала све обевазе према социјалним категоријама.

„Имамо у плану да у овој години завршимо шеталиште у Дабробосанској улици, које ће са Спомен-парком Вељине бити најљепши дио ове општине, али и града Источно Сарајево. Општина је посебна по томе што се у њој дешавају огромне привредне активности јер стварамо такве услове да нас привредни субјекти препознају и долазе на ово подручје“, истакао је Божовић.

Он је напоменуо да је привреда због тренутне епидемиолошке ситуације доживјела одређене проблеме, али да ће се у наредном пероду покушати пронаћи рјешење као помоћ за предузетнике, те малим и средњим предузећима на подручју Источне Илиџе.

Божовић је најавио да би на првом сљедећем засједању Скупштине општине требало да буду донесене одлуке у вези са недавно преминулим хирургом Миодрагом Лазићем да становништво овог подручја не би заборавило његов лик и дјело.

Божовић је овом приликом честитао Ђурђевдана свима који славе, уз жељу да дуго година прослављају у здрављу, весељу и просперитету.

/Срна/