ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојена одлука о подстицају малим и средњим предузећима

1022

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су на данашњој сједници  одлуку о подстицају малим и средњим предузећима путем кредитних линија, као и информације о пословању предузећа “Водовод и канализација” из Источног Сарајева и Завода за запошљавање Републике Српске – Биро Источна Илиџа за прошлу годину.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је захваљујући захтјевима привредних субјеката општина ове године обезбиједила 600.000 КМ бескаматних кредитних средстава.

-Наши привредни субјекти ће на овај начин моћи да развију капацитете, прошире се и сачувају постојећи број радника – рекао је Божовић, додајући да све то доприноси развоју општине.

Божовић је истакао и да је данас усвојена нова иницијатива о одређивању насељених мјеста у овој општини, с обзиром да је Министарство управе и локалне самоуправе Српске дало одређене примједбе на раније поднесене.

-Посљедњи пут када је иницијатива покренута имала је у себи и насељено мјесто Источно Сарајево, али Министарство је дало примједбе и ми смо извршили одређене корекције. Имамо обећање од Републичке геодетске управе и Министарства да ће наша иницијатива бити убрзо разматрана и реализована, како бисмо до краја године имали усвојену одлуку о насељним мјестима, а тиме створили услов за доношење новог статута општине и расписивање избора у мјесним заједницама – додао је Божовић истичући да се на подручју Источне Илиџе налази болница и породилиште, али да формално у родним листовима новорођених не пише Источно Сарајево, него Касиндо, те да би се на овај начин створио услов да приликом издавања докумената у матичним књигама пише мјесто рођења Источно Сарајево, општина Источна Илиџа.

Одборници су на дсанашњој сједници усвојили и информацију о стању спортских клубова које финансира општина.

 

 

/Srpskainfo.com/