ИСТОЧНА ИЛИЏА- Ветерани Црвене Звезде увеличали јубилеј Фамоса

1528

Ветерани ФК Црвена Звезда увеличали су јубилеј, 50 година постојања ФК „Братство“ односно ФК „Фамос“.

Некадашњи асови овог клуба, Здравко Боровница, Милош Шестић, Миле Јовин, Санибал Ораховац, Огњен Короман, Владимир Тинтор, Јован Куле Аћимовић и други дошли су у Војковиће како би заједно са њиховим домаћином обиљежили 50 година постојања клуба из Војковића.

У саставу ветерана Црвене Звезде с бројем девет утакмицу је почео Маринко Божовић, начелник Источне Илиџе и предсједник ФК Фамос, а на терену је провео десетак минута. Замијенио га је Санибал Ораховац, који је у 12. минуту довео Звездаше до предности од 1:0. Иначе, прије утакмице Маринко Божовић је у свом кабинету угостио госте из Београда.

Имао је Фамос добру прилику у 18. минуту, када је сјајан шут Бојана Драшкића одбранио голман Стефан Радуловић. Гости су удуплали предност у 27. минуту голом Владимира Тинтора.

Тинтор је био расположен у нападу, па је у 50. минуту одвео Звезду на недостижних 3:0, а шест минута касније погодио је за хет-трик.

Почасни погодак за домаће постигао је Бојан Јамина у 76. минуту из пенала.

Утакмици је присуствовао велики број навијача и симпатизера ова два клуба, а посебан штимунг утакмици дале су најватреније присталице црвено-белих, Делије Сарајево.

 

 

/sportdc.net/