НАЧЕЛНИК
Маринко Божовић

Адреса: Улица Војводе Радомира Путника бр. 2,
71123 Источна Илиџа
Телефон: +387 57 317 870
Факс: +387 57 317 870
E-mail:nacelnik@istocnailidza.net

Web: istocnailidza.net

БИОГРАФИЈА

Рођен је 27.01.1985 године у Сарајеву, настањен у Источној Илиџи. Завршио је Економски факултет на Универзитету у Источном Сарајеву 2009. године. По завршетку студија запослио се у „Uniqa“ осигурању као сарадник за анализу и продају, а касније распоређен за шефа пословнице у Источном Сарајеву. Након тога заснива радни однос у општини Источна Илиџа на мјесту савјетника начелника за привредна питања и сарадњу са невладиним организацијама.

На општим изборима 2014. године је директно изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске. Као посланик изабран је за замјеника предсједника комисије за буџет и финансије, члана одбора за трговину и туризам, одбора за ревизију у чијем раду се истакао као један од најактивнијих посланика када је у питању иницијатива и измјена законских рјешења. У два наврата је биран за одборника у Скупштини општине Источна Илиџа, а у једном мандату је био одборник у Скупштини града Источно Сарајево.

Учествовао је на обукама и семинарима за локални економски развој, за кандидовање пројеката предприступним фондовима Европске уније, енергетске ефикасности, омладинске политике, развој предузетништва и израде стратешких докумената за локалне заједнице.

У октобру 2016. године на локалним изборима вољом грађана изабран је за начелника општине Источна Илиџа, a на изборима 2020. године обновио је мандат.