Основне информације

Општина Источна Илиџа настала је потписивањем Дејтонског мировног споразума и једна је од општина града Источно Сарајево. Подручје општине је до 1992. године припадало општини Илиџа, као једне од десет општина главног града Босне и Херцеговине.

Дан Општине је 6. Мај и тада Општина обиљежава Крсну славу Светог Великомученика Георгија.

Радно вријеме Општине је од 07,30 – 15,00 часова, а четвртком од 07,30 – 17,00 часова.

Општину чине четири мјесне заједнице: МЗ Војковићи, МЗ Добриња, МЗ Кула и МЗ Касиндо.

ИСО 9001:2008

Општина је 13. децембра 2006. године добила цертификат за систем управљања квалитетом према норми међународног стандарда ИСО 9001: 2008.


Циљеви квалитета

Сервис грађана – развити корисничку оријентацију, професионалност и непристрасност, висококвалитетним административним и јавним услугама, максимално приближеним грађанима.

Сервис инвеститора – успоставити проактиван однос према инвеститорима и предузетницима, стварајући привлачно пословно окружење у сарајевској економској регији, пружајући потпуни сервис за инвеститоре и предузетнике.

Партнер за развој – развити партнерство са приватним и невладиним сектором у планирању развоја и рјешавању капиталних проблема; Транспарентност и отвореност према јавности у доношењу и реализацији одлука.

Модерна управа – Успоставити модерну организацију са тимским радом и пројектним приступом, напредним информационим системом са ажурним базама података, развијеном интерном мрежом и динамичким WЕБ порталом, комплентним и мотивисаним особљем и стимулативним радним амбијентом.

Политика квалитета

Усмјерена је на провођење и стално одржавање стандарда квалитета ИСО 9001:2000, на побољшању квалитета наших услуга и досљедно поштовање законитости, а све у циљу задовољења потреба свих грађана. Запослени у нашој Општини треба да раде:

  • брзо и ефикасно,
  • стручно и одговорно,
  • креативно и мотивисано,
  • транспарентно.

Адреса општине Источна Илиџа:
Улица Војводе Радомира Путника бр. 2,
71123 Источна Илиџа

Кабинет начелника:

Контакт телефон: +387 57 317 870

Телефон, факс: +387 57 317 870
Е-mail: nacelnik@istocnailidza.net